Het verhaal van de Zoopies

Het verhaal van de Zoopies, Oewie en het Mottenmannetje!
Lang geleden, tijdens de bouw van Avonturion, werd een bijzondere ontdekking gedaan. Tijdens al het graven en timmeren kwamen we een enorme boom tegen.
Deze boom bleek niet zomaar een boom te zijn, maar een grote Avonturen boom en tussen de enorme wortels leeft een sprookjesachtig volkje ook wel bekend als de Zoopies!

Je begrijpt wel dat we enorm verbaasd waren, maar ook de Zoopies waren nog al van slag. Door al dat gegraaf en getimmer was hun rust flink verstoord en het duurde dan ook eventjes voordat ze waren bekomen van de schrik.
Toen de rust eenmaal was teruggekeerd werden we al snel goede vrienden met de Zoopies en tijdens de opening van Avonturion kregen wij zelfs een heel bijzonder cadeau, namelijk een groot gouden ei!

Zo'n prachtig cadeau wil natuurlijk iedereen graag hebben en het had dan ook niet veel gescheeld of we hadden het gouden ei nooit gekregen!
Al hebben de Zoopies het ei altijd goed bewaakt, toch ging het op een dag bijna mis!

Een beetje chagrijnig is hij altijd al geweest en hij heeft er nooit helemaal bij gehoord.
Het mottenmannetje is zijn naam en tussen alle vriendelijke Zoopies valt hij behoorlijk op!
De meeste Zoopies lopen met een boog om hem heen en wanneer het hele volkje gezellig bij elkaar komt om te gaan eten blijft het mottenmannetje mopperend achter.

Op een avond, toen alle Zoopies aan een gezellige maaltijd zaten, sloop het mottenmannetje stiekem in zijn eentje richting het gouden ei..
Hij had het al een tijdje op het ei voorzien en nu de andere Zoopies aan het eten waren zag hij zijn kans schoon! Snel stopte hij het ei onder zijn arm en ging er als een haas vandoor!

Gelukkig hadden een aantal oplettende Zoopies het mottenmannetje al weg zien sluipen en waren hem snel gevolgd! Net op tijd kon het gouden ei gered worden en werd het toch nog een mooi cadeau voor de medewerkers van Avonturia.

Niemand weet wat er gebeurd zou zijn als het mottenmannetje zijn zin had gekregen, maar alle Zoopies waren het ermee eens, stelen van anderen mag niet en dus kreeg hij op z'n kop! Tot op de dag van vandaag zit hij te mopperen in een glazen hokje. Als je goed zoekt kun je hem vast ergens in Avonturion vinden.

Nu, jaren later, is het gouden ei uitgekomen en toen dat gebeurde waren we allemaal heel erg verbaasd! Een enorme uil kwam naar buiten gekropen. Jullie weten vast wel over wie we het hebben, want regelmatig loop je hem in de winkel tegen het lijf, Oewie de uil! Oewie is opgegroeid in de grotten van Avonturion en weet dan ook alles over de dieren die er wonen, Oewie is een echte wijze uil! Zijn nest bevindt zich bij de ingang van Avonturia de Vogelkelder, geweldig vind hij het om alle mensen te begroeten. Oewie is een echte kindervriend en komt dan ook graag zijn nest uit voor een gezellig partijtje of een mooie foto.

Er is echter een ding wat Oewie het liefste doet..... jou iets leren over zijn grote vrienden de Zoopies en alle bijzondere dieren uit het dierenrijk! Wacht dus niet langer en ga met Oewie op avontuur! Hij zal je leiden door de grotten van Avonturion!

Ontdek, beleef en BEWONDER!